Lék mabron 100 retard- návyk

Návyk na Gabron retard 100 Mám pokoročilou arthrozu a polyneuropatii, jejíž původ se nepodařiilo zjistit. Na bolesti a proti ztrátě rovnováhy používám mimo Apo- Gapu i Gabron 100 retard, ten jen cca 2x týdně. Pravidelně musím užívat Warfarin. Po Gabronu cítím značnou euforii a aktivitu (cca 24 hodin), druhý den pak depresi a ochablost. Mohu používat Gabron (má být Mabron) každý den aniž bych se vystavoval nadměrnému návyku? Odpověď odborníka: Dobrý den, Gabron není v databázi registrovaných léčivých přípravků. Prosím, podívejte se znovu na název přípravku, na nějž se ptáte, a napište jeho přesný název. Dobrý den, omlouvám se, spletl jsem se: výšeuvedený dotaz se týkal Mabronu 100 retard ( a ne Gabronu, jak jsem omylem psal), resp Tramalu. Děkuji za odpověď Jiří, Plzeň

Odpověď odborníka:

Dobrý den, užívání tohoto léčivého přípravku (resp.užívání léčivé látky tramadolu) dlouhodobě může vést ke vzniku závislosti. Takže kdybyste Mabron užíval denně, riziku vzniku závislosti/návyku byste se v každém případě vystavil. Pokud to není opravdu nezbytné, neužívejte tento přípravek denně/dlouhodobě. Doporučuji poradit se s Vaším lékařem ohledně stavů, které Vám přípravek způsobuje. Třeba nalezne vhodnější a z dlouhodobého hlediska, co se závislosti týká, bezpečnější lék pro Vás.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: