Lék na prostatu

pane doktore- co by jste mě poradil jako náhradní lék místo bicalutanormu na léčení prostaty! Mírně zvětšenou prostatu ohraničený nádor GS 3 -žádné pozorovatelné potíže- mimo zvýšeného PS. Měl jsem až 8. Na operaci nechci. Je mě 75 let - aktivně sportuji - závodně tenis a stolní tenis. Potíže žádné a moje doktorka mě naordinovala bicalutanorm. Používal jsem jej 3 měsíce , ale s vedlejšími účinky: přibýval jsem na váze + 10 kg - na nohách se mě objevily kožní vyrážky , svědění kůže a narostly mě prsa na č. 1-2. PS se mě snížilo na 0,4. Tak jsem přestal 3 měsíce tablety brát a začal jsem užívat čaj z pampelišek/sušených/ a PS se opět zvýšilo na 6,2 Nyní mě doktorka doporučuje operaci, nebo protonovou léčbu. Tak vás prosím o radu, co dělat? Zatím bych ještě zkusil nějaké jiné tbl. na rakovinu prostaty, které by něměly podobné silné negativní účinky! Nebo v menším rozsahu? Navrhněte mě nějaké jiné HT? Děkuji za radu! Jiří Vít - Chlístov 33-Železný Brod - em. jvit.chlistov@seznam.cz tel 723642454

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Bohužel hormonální terapie navodí prakticky stav podobný přechodu, tedy tyto obtíže jí běžně doprovázejí,. Pokud Vám nevyhovuje, zvažte doporučenou léčbu, ve Vašem věku nejspíše radikálním ozářením prostaty. S pozdravem LM.

MUDr. Ladislav Mašek
MUDr. Ladislav Mašek

Specializace: Urologie
Pracoviště: Urologie Ukrajinská, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x