Lek na spani

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně užíváni léku tritticca na spaní..užívám teprve 4den na noc 1/3 ze 150mg..usnu relativně dobře, ale v noci se tak 2x vzbudim a ráno jsem po něm stále ospala,taková otupela,neodpocinuta.Je to dočasné,než si tělo zvykne?jeste prosim radu jestli lék brát ve stejnou večerní dobu.Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jedná se o antidepresivum s "lepším" efektem na usnutí, s mírně sedativním vlivem. Spánek následkem celkového zlepšení vylepší i ostatní "netlumivá" antidepresiva, ale za delší čas. Na efekt Trittica se postupně vyvíjí tolerance = ospalost by se měla snižovat. Zkusil bych vydržet alespoň 2 týdny. Celkově cílový efekt nastane cca 6 týdnů po zahájení konečné dávky. Hezký den, zdraví Luboš Janů

MUDr. Luboš Janů Ph.D.
MUDr. Luboš Janů Ph.D.

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Ambulance Smrková ulice, Plzeň

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: