Lék salazopyrin en

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, mám nemoc Dg M1300 s tím, že DG psoriatická artropathie, mám nasazen lék salazopyrin a ještě před nasazením mi doktorka říkala, že když bych chtěla otěhotnět, tak musím lék půl roku dopředu vysadit. A ted když jsem jí řekla, že bychom chtěli mimčo, tak mi řekla, že tyto léky při těhotenství nevadí. A na netu jsem se dočetla, že můžou způsobit poškození plodu. Prosím o radu, jak je to tedy. Mockrát děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Líbo! Výrobce doslova uvádí : "Pouze ze zvlášť závažných důvodů užívají přípravek těhotné a kojící ženy." Je tedy na zralé úvaze Vašeho ošetřujícího lékaře, zdali existuje závažný důvod k podání salazopyrinu. Zkuste pracovat se svou nemocí, možná se Vám podaří nemoc uklidnit a salazopyrin učinit nepotřebným nebo zbytným. Mohl by Vám napomoci vyšší přísun omega 3 nenasycených mastných kyselin (ryby, ořechy, semínka, hlavně lněná). Existují zprávy o tom, že účinná je rostlina Mahonia aquifolium (viz např. http://en.wikipedia.org/wiki/Oregon-grape ). Zajímat by Vás také mohlo toto : http://www.konopijelek.cz/index.php?stranka=lecba-konopim

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: