Lek sertralin

Dobrý den, mám syna(11let),je hyperaktivní a trochu "straspytlík"od malička.Navštěvujeme psychiatra,protože měl potíže soustředení ve škole.Bere Ritalin,který mu pomáhá.Ale vzhledem k tomu,že se pořád něčeho bojí a když má špatnou náladu(málokdy)tak má řeči jako"vyskočím z okna"tak mu lékař napsal lék Sertralin.Já mu ho nedávám,nechci ho od dětství cpát antidepresivama,není na tom tak špatně.Když jsem lékaři navrhla psychloga,zamítnul to,že je to zbytečný,že mu pomůžou jen léky.Bez toho,aby jsme to zkusili.Tak mi poradte,mám navstívit psychológa,nebo začít s lékama do kterych se mi moc nechce.Kdyby měl ty stavy každý den,ale je to tak 1-2krát za měsíc.Není to zbytečný takhle ho zatěžovat?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nejlepší bude psychoterapeutická péče v kombinaci s psychiatrickou. Psychoterapeut má k dispozici širokou škálu prostředků, kterými může problémy, které u syna uvádíte zastavit či mu pomoci je zásadním způsobem zvládat a omezit. Pokud to nemáte daleko do Prahy můžete se objednat i ke mně do ambulance, volné termíny jsou na webu www.psychologickapomoc.eu

PhDr. Jana Müllerová
PhDr. Jana Müllerová

Specializace: Psychologie
Pracoviště: Psychologická pomoc Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: