Léky

Dobrý den, chtěl jsem se Vás zeptat, doktor mi předepsal zolpinox léky na spaní a ja do toho beru asentru. Není tato kombinace nebezpečná? A jaký je rozdíl mezi tím zolpinoxem a neurolem? Můžu si místo zolpinoxu vzít ten neurol? Jinak asentru beru 50mg akorát poslední dobou dost špatně usínam a přes den mám úzkosti jak nic dobryho a šílený výkyvy nálad. Chci se Vás proto zeptat jestli vzít si jakékoliv anxiolitykum obecně na asentru coby antidepresivum není nebezpečné, předem děkuju za odpověď, jinak je mi 20 let

Odpověď odborníka:

Dobrý den Ondro, Je dobře, že berete Asentru, ta je velmi dobrým lékem. Zolpinox je lék na usínání, na který nevzniká závislost, na Neurol může vzniknout závislost po dlouhoudobém užívání vyšších dávek. Zolpinox by se také neměl užívat každý den, spíše tak 3x do týdne. Existují také antidepresiva, po kterých se dobře usíná, Trittico, který se užívá večer a který také pomáhá při problémech s usínáním. Pokud si berete Neurol pouze občas, tak se závislosti nemusíte bát, problém by byl, kdybyste zvyšoval jeho dávky. Jinak kombinace Asentry a Neurolu není příliš nebezpečná, jen byste neměl řídit auto po Neurolu nebo pracovat ve výškách. Děkuji za Váš dotaz a přeji příjmený den..

MUDr. Šárka Kolacíová
MUDr. Šárka Kolacíová

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: TH Klinika, Clinterap

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: