Léky

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat když beru asocol 800 a duspatalin retard vadí to při otěhotnění?

Odpověď odborníka:

Duspatalin retard není v období těhotenství problematický. Pokud bude Váš zdravotní stav vyžadovat jeho užívání, je to možné. Mesalazin (účinná látka Asacolu) také lze užívat, nicméně kvůli obsahu pomocných látek se doporučuje přejít na jiný preparát s touto účinnou látkou (např. Salofalk). Před otěhotněním se ještě poraďte se svým gastroenterologem.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: