Léky

Dobrý den, po operaci haluxu mám preventivně píchat doma CLEXANE 0,4 ml. Je možné užívat současně 1x denně AULIN (rozpustný) nebo 2x denně IBALGIN 400 ? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Užívání nízkomolekulátního heparinu (např. Clexane) a nesteroidních protizánětlivých léků (např. Ibuprofen, Aulin) se nedoporučuje pro zvýšené riziko krvácení. Domnívám se, že krátkodobé současné užívání těchto léků v dávkách, které uvádíte, příliš rizikové není, neznám však Váš zdravotní stav a ev další Vaše rizika. Obecně je bezpečnější užívat při léčbě Clexane jiná analgetika (z volně prodejných např. paracetamol - Paralen), některé kombinované přípravky (např. Ataralgin) a podobně, bezpečný je i např. Tramal, který je ale na lékařský předpis.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: