Leky

Dobrý den.mám zánět močového měchýře už pár týdnu dostala jsme od ginekologa prášky BISEPTOL480.2xdenně, mám z nich však trochu obavy, beru antikonc. lyndinnete20. muj problém tkví v tom že před těhotenstvím jemse mohla brát jakékoli tabl, a nic mi nebylo. jednou jsme však rok po porodu vzala medokriptin a trochu to se mnou zamávalo, bojím se že nějaké příznaky budou i u Biseptolu480, nebot jsme celé těhotenství nebrala žadne prášky proto na některé muže mé tělo reagovat podivně k tomu mám už několik let jen jednu ledvinu, mužete mi poradit zdali je mohu brát nebo se nemusím ničeho obávat nebo bych se měla inf, na jiné tabl, Díky za odpověd.

Odpověď odborníka:

Neočekávám u Vás žádné potíže po nasazení Biseptolu. Jde o dobře tolerovaný lék. Že máte jen jednu ledvinu, nevadí. Dávkování je třeba upravit jen v případě výrazně snížené funkce ledvin. Doporučuji však vést v patrnosti, že Biseptol může snížit účinnost antikoncepce (po dobu užívání vhodné používat např. kondomy), není vhodné současné užívání s kyselými potravinami (kyselé ovoce, zelenina, džusy) a mlékem.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: