Léky a antikoncepce

Dobrý denc chtěla bych se zeptat, jestli něco z těchto léků snižuje účinky antikoncepce? Clarinase repetabs prášky proti alergické rýmě, Nasonex sprej do nosu, ale hlavně antibiotika Xorimax 500mg Sandoz? Ty určitě ano, že? Za jak dlouho budu po dobrání antibiotik jsem zase chráněná? Antibiotika budu užívat týden. a pak přijde asi za další týden po dobrání 7 denní pauza. Děkuji

Odpověď odborníka:

Vliv antibiotik na antikoncepci se přeceňuje, ovlivní ji jen některé například proti TBC, takže můžete být bez obav stejně jako o ostatních léků, které jste uvedla, pokud chcete 100 procentní jistotu, užívejte v tomto cyklu ještě kondom, ale je to až přehnaná opatrnost. Příjemný večer.

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: