Léky a kojeni

dobry den. plnne kojim a lecim se na vys.krevni tlak. brala jsem leky zorem a 6x1 dopegyt. v patek mi kardiolog snizil dopegyt na 3x1 zorem ponechal a pridal nove bisoprolon mylan 10mg. muj dotaz zni zda pri bisoprolonu mohu kojit. dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den, z léků které užíváte je relativně bezpečný akorát Dopegyt. Zorem (účinná látka amlodipin) by neměl být při kojení užíván, a pokud ano, dítě by mělo být pravidelně sledováno pediatrem, stejně to platí i u bisoprololu, u kterého nejsou sice v literatuře dostupná dostatečná data, ale beta- blokátory, do kterých patří, můžou při kojení působit dítěti nežádoucí účinky. Váš internista by ale toto vše měl vědět a léčbu přizpůsobit. Bližší informace pro vašeho ošetřujícího lékaře na http://toxnet.nlm.nih.gov/newtoxnet/lactmed.htm

MUDr. Petra Čamborová
MUDr. Petra Čamborová

Specializace: Dětské lékařství a klinická osteologie
Pracoviště: dětské oddělení Krajská nemocnice T.Bati a.s., Zlín
dětská osteologická ambulance, Osteocentrum Zlín, Mediekos Ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: