Léky a možné poškození zdraví

Moji dceri-25 let 67 kg./175 cm dnes lekarka diagnostikovala bipolarní afektivní poruchu a rovnou ji nasadila Lamotrigin 25 mg 1-2 tyden 0-0-1 tbl a 3-4 týden 1-0-1tbl- a Efectin75 mg 1-0-0 tbl.Bojím se jestli to neni napoprve a najednou silná lecba a jestli se nemohla splest v diagnoze.Pokud by se spletla,tak jestli to dceři neublíží. Děkuji Lenka Odpověď odborníka: Lenko, pokud se mohu vyjádřit, léčba je nasazena správně. Dceři to jistě neublíží, jen musíte počítat s tím, že se pár dní nebude cítit úplně dobře. Paní doktorka vás jistě poučila, že účinek léků nastupuje postupně a léčba bipolární poruchy je běh na delší trať, rovněž plný účinek těchto léků dcera pocítí až za pár týdnů. Hlavně léky svévolně nevysazujte a řiďte se radami psychiatra. Hezký den, držím palce. Dr. Krákora M. MUDr. Martin KrákoraMUDr. Martin Krákora Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Praktický lékař pro dospělé, Klášterec nad Ohří Děkuji za odpověd.Ale prosim,jeste jsem se ptala,pokud by bylo určení diagnozy nepřesné,zda li ji mohou tyto leky uškodit.Díky Lenka

Odpověď odborníka:

Lenko,
samozřejmě léčba léky špatně stanovené diagnózy může skrývat některá nebezpečí, ale předpokládám, že psychiatr stanovil diagnózu správně. Každopádně dávky nejsou nějak vysoké a i pokud bychom připustili, že byla diagnoza špatná, je velmi pravděpodobné, že k žádnému postižení zdraví nedojde.
S pozdravem

MUDr. Jiří Martinů
MUDr. Jiří Martinů

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: