Léky a psychika

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, dostala jsem léky Eliceu na úzkostné stavy. S manželem se snažíme o miminko,mohou se tyhle léky užívat,než zjistím že jsem těhotná a neovlivní budoucí miminko?Děkuji za informaci.Lenka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, určitě tyto léky užívejte, po zjištění, že se vám podařilo otěhotnět, potom kontaktujte lékaře, který je předepsal a on zváží, zda je budete užívat dále ve stejné dávce, ve snížené dávce nebo je nahradí jiným lékem nebo se je pokusíte úplně vysadit. Nelze předjímat, co se stane, rozhodně se nebojte je brát, vaše psychika se jimi může velmi stabilizovat a pomoci vám i v otěhotnění. Rozhodně léky neovlivní budoucí miimnko, v ranných stadiích těhotenství nejsou propojeny krevní oběhy maminky a dítěte, takže nedochází ke kontaktu krevních oběhů a dítě není v kontaktu s lékem. Požádejte ale psychiatra, zda byste nemohla docházet i na psychoterapie, je to nedílná a velmi ůčinná součást léčby psychických poruch a daří se i podstatně snížit dávky léků, když je úspěšná. Stálo by to rozhodně za to....Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: