Léky - je nutný agrenox?

Dobrý den, švagr po třech prodělaných mozkových příhodách je hospitalizovaný v nemocnici.Příhody měl v průběhu minulých pěti let.Ted byl odvezen z důvodu modrání levé ruky(prstů) a vysokého tlaku 220 nevím na kolik přesně.Téměř rok bere lék Agrenox.Lék mu byl nasazen při minulé hospitalizaci s tím, že je bezpodmínečně pro něho nutný.Nyní při nástupu do okrajové nemocnice mu není lék podáván, přesto, že jsme veškeré podklady a vyšetření paní dr dali.Dávají mu obyčejný acylpirin o němž nám mimo jiné bylo řečeno, že mu nepomůže ale ani neublíží.Ptám se je to tak spávně?Neohrožují i tak podlomené zdraví mému švagrovi?Děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Dobrý den, záleží, jaké mu dávají další léky, což se odvíjí od jeho aktuálního stavu. Léčba v nemocnici se od ambulantní dlouhodobé léčby obvykle liší. Pokud došlo k poruše prokrvení končetiny, je velmi pravděpodbné, že byl strýci naordinován Heparin nebo Fraxiparin nebo jiný přípravek na snížení srážlivosti krve či na rozpuštění případné krevní sraženiny v končetině, a pak by podávání Aggrenoxu nemuselo být potřeba. Doporučuji jednoduše se zeptat, proč strýc Aggrenox nedostává, resp. podrobně se vyptat na jeho aktuální stav a léčbu.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: