Léky na cholesterol a plánované těhotenství

Dobrý den, beru léky na vysoký cholesterol ( rosuvastatin teva 10mg), s manželem plánujeme miminko. Můj doktor na cholesterol mi řekl, že když budu chtít otěhotnět, tak mám léky vysadit. Mám je vysadit aspoň tři měsíce před plánováním těhotenství, nebo stačí od okamžiku, kdy se chceme začít snažit. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Rosuvastatin stačí vysadit od okamžiku, kdy se začnete snažit o otěhotnění. Léky z této skupiny se považují v těhotenství za rizikové, i když se zdá, že se toto riziko přeceňuje.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x