Léky na hypertenzi

Chtěl jsem se zeptat zda existuje nějaký lék na Hypertenzi , který nemá jako vedlejší účinek impotenci , ztrátu libida tad ... Užívám cardilopin 1 x celý 6 let + Rhefluin 1/2 1 x pů roku . věk 52 TK po léčbě 90/140. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Nejméně problematické jsou tzv. sartany, u jednoho z léků z této skupiny se dokonce naopak popisuje příznivý vliv na potenci - jde o losartan (např. Lozap, Giovax, Sangona ...). Problémové nemají být ani ACE-inhibitory, předchůdci sartanů. Řekněte o tomto problému svému lékaři a poproste ho o radu, zda by pro Vás nebyl vhodný například losartan. Rhefluin poruchy potence působit může, Cardilopin jen ojediněle. Nezapomeňte na režimová opatření - redukce hmotnosti, nekouřit, ryby + ovoce + zelenina, nesolit, vynechat uzeniny, alkohol atd.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Rakovina plic a CHOPN: rozdílné choroby se stejnými příznaky
Články: Rakovina plic a CHOPN: rozdílné choroby se stejnými příznaky
Plicní nádory jsou smutným...
Účinná léčba vypadávání vlasů pomocí Renokinu
Články: Účinná léčba vypadávání vlasů pomocí Renokinu
Vypadávání vlasů může být...
Jak si poradit se zánětem močových cest pomocí homeopatik
Články: Jak si poradit se zánětem močových cest pomocí homeopatik
Pálení a řezání v podbřišku...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Víte, jak funguje hormonální antikoncepce?
Články: Víte, jak funguje hormonální antikoncepce?
Skutečnost, že hormonální...
Rakovina ledvin: tichý nepřítel
Články: Rakovina ledvin: tichý nepřítel
Téměř všechny nádory tohoto...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: