Léky na počátku těhotenství

Dobrý den. Trpím častými záněty moč. měchýře a moč. cest a také odběry na kvasinky bývají pozitivní. Tento měsíc jsem užívala tyto léky Augmentin, Entizol. Minulý týden v pondělí mi pan doktor ještě předepsal Spasmed a Prokonazol, kde bylo na příbalovém letáku napsáno, že by se v měsíci, ve kterém se tento lék užívá nemělo otěhotnět. Včera mi těhotenský test vyšel pozitivně a mám strach, že mi doktor nedovolí si miminko nechat v důsledku těchto léků. Před dvěma měsíci jsem v 19. týdnů potratila (zamlklé těhotenství). Chci se zeptat, zda si myslíte, že je šance donosit zdravé dítě. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

toto je informace o tomto léku Tobolky Prokanazol mohou být podávány v těhotenství pouze v život ohrožujících situacích a tam, kde potenciální přínos léčby převyšuje případné riziko poškození plodu. Pokud přípravek užívají ženy ve fertilním věku, je nezbytné dodržovat po ukončení terapie přípravkem Prokanazol adekvátní antikoncepční opatření až do příští menstruace. V každém případě bude nutné podrobné UZ vyšetření ve 12 a 20 týdnu na vrozené vady plodu příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: