Léky na psychiku a kašel

Hezký den, měla bych jen jeden dotaz, už více jak 4 měsíce užívám léky Dogmatil 50 a fevarin 50, beru pouze 1x denně a to večer. Již dva měsíce se trápím s nevysvětlitelným kašlem, prošla jsem několik vyšetření přes plicní, krev, krční nosní ušní a vše v pořádku. Je možné, že by léky, které beru od psychiatra způsobovali tento kašel? v nežádoucích účincích jsem se toto nedočetla. Předem děkuji za odpověď. S pozdravem Iva

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Ivo, píšete , že čtyři měsíce užíváte léky Dogmatil a Fevarin, ale nepíšete, pro jaké potíže je užíváte a pak by bylo potřeba sdělit, zda se kašel objevil až po nasazení těchto léků. Pokud Vás začal kašel trápit po nasazení výše zmíněných léků , a vzhledem k tomu, že se nenašla organická příčina, doporučila bych udělat precipitační test na tyto dva léky, zda se neobjevila u vás alergická reakce proti těmto lékům.Spočívá v odběru krve a přidáním jedné tablety od každého testovaného léku do laboratoře a do dvou týdnů byste měla znát odpověď.

MUDr. Andrea Bryčková
MUDr. Andrea Bryčková

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Psychiatrická ambulance v Hořicích NZZ

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: