Léky na spaní

dobry den pani doktorka, je podla vas dat si na vecer postupne 26 kusu zolpidemu mylan? ale mna to neuspava, len to vo mne vyvolava euforiu a pocit ze niesom sam a niekto tu somnou je...ale spanok mam aj tak pokazeny...zivot ma nebaví...nieje nieco ako zolpidem s predlzovanim ucinku? aby si clovek nemusel davat kadych 20 minu 3 az sa spamata ze zjedol 26 :-( je to nejak nebezpecne? mozu od tolkych liekov boliet ladviny? dakujem za odpoved pani doktorka )

Odpověď odborníka:

Dobrý den, takové množství léků na spaní opravdu není vhodné. Tělo si už na tuto dávku mohlo vzniknout a léky už nezabírají. Předpolkádám, že je berete už dlouhou dobu. Je velice dů.ežité, abyste pod kontrolou Vašeho ambulantního psychiatra,začal dávky snižovat. Je to dlouhá a trnitá cesta, ale měla by vézt k úspěchu, což znamená, abyste fungoval a v noci se dobře vyspal. Exisatuje řada léků, tzv.antidepresiv, která také upravují spánek a nejsou návyková. Začala bych menší dávkou antidepresiv a než přijde jjeich účinek, začala bych opatrně snižovat zolpidem. Každý týden až dva bych snížila lék o malý kousek, až budete čistý. O zolpidemu se sice píše, že není tak návykový jako starší léky, ale nejsem si jista u Vás, když berete takové množství. Určitě takové množství nneí pro Vaše ledviny nic příjemného, protože lék musí zprcovat společně s ledvinami. Děkuji za Váš dotaz a přeji hezký den.

MUDr. Šárka Kolacíová
MUDr. Šárka Kolacíová

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: TH Klinika, Clinterap

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x