Léky na vysoký tlak

Dobrý den mám dotaz... měla sem tlak 220/115 potom 150/110 dostala sem léky Lozap H. ,Lozap,Bisoprolol mylan, moxostad.. tyto 4 léky beru už dva měsíce.. tlak mám pořád kolem 150,mám bolesti hlavy,šílená únava .Chodím málo na wc a přibrala sem za tu dobu 4 kila.. je to možné?...takový nárust váhy plus ta únava?.. mám si nechat zajít změnit léky?.. lékařka mi na minulé kontrole nic neřekla jen že mám přijít pro další léky za tři měsíce... děkuji za odpověd..

Odpověď odborníka:

Pokles krevního tlaku může vést ke snížené tvorbě moči a únavě, bolesti hlavy též po nasazení léků na vysoký tlak vídáme. V každém případě doporučuji podrobné interní - kardiologické vyšetření. Je totiž nutné u Vás pátrat po příčině tak vysokého krevního tlaku, vyloučit např. zvětšení nadledvin, poruchu funkce ledvin atd. Pokud by se totiž zjistila příčina zvýšení tlaku a dala se odstranit, bylo by možné některé nebo i všechny léky na tlak vysadit.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: