Léky na vysoký tlak

Pane doktore prosím Vás o posouzení správnosti léků. Trpím:vys.tlak,kys.moč,cholest.odebr.zdravá a ledvina,steatoza jater,křečové žíly,tromboza nohy,srážlivost zvýš.extrasystoly srdce,po řed.krve hematom mozku,Léky:Euthyrox 50 1x1,Tritace 5mg 1x1,Stacyl100-1x1, a nyní jsem obdžela ještě Indapamid který močovinu extrasystoly jaterní problémy zvyšuje dle příbalové informace. Děkuji za Váš názor Digi

Odpověď odborníka:

Doporučuji se příbalovým letákem od Indapamidu neznepokojovat. Přínos z jeho užívání (snížení krevního tlaku, prevence a ev. léčba srdeční slabosti) zcela vyváží případné nežádoucí účinky,které jsou však spíše teoretické. Vliv indapamidu za hladinu kyseliny močové a jaterní enzymy je zanedbatelný. Výskyt extrasystol po indapamidu souvisí s možným snížením hladiny draslíku po tomto léku. Pokud by se u Vás obtíže s extrasystolami objevovaly častěji, doporučuji kontrolu hladiny draslíku, případně zkusit užívat hořčík, nebude-li Váš lékař nic namítat. Indapamid tedy můžete užívat bez obav.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: