Léky v těhotenství

Trpím vysokým krevním tlakem (před těhotenstvím spíše neléčeným), v těhotenství léčený Dopegytem - postupně zvýšeno až na 8 tablet denně před porodem, po porodu sníženo na 4 tablety denně pro udržení hodnot 140 - 90. Pří pokusu o snížení dávky má tlak tendence stoupat plus občas se objeví extremejsi výkyvy doprovázené bolestí hlavy. Malému je 8 týdnů a je plně kojený, dnes mi mudr doporučila urychleně přestat kojit, (což bych velmi nerada) a přejít na jiné léky. Existuje jiné východisko? Viděla jsem odpověď pana doktora Vachka, kde jmenuje spoustu léků, které je možné při kojení užívat....chtěla bych proto pana doktora poprosit o radu/konzultaci. Ještě bych měla asi zmínit, že malý má rozšířenou ledvinovou pánvičku a bude proto hlídaný na nefrologii.

Odpověď odborníka:

Při kojení používáme v interním lékařství Dopegyt, můžete zvýšit na 3x2tbl, může se např. přidat i Isoptin, záleží na Vaši tepové frekvenci. Je tedy nutné TK a TF kontrolovat. Píšete "Vaše lékařka", pokud to není internista ve Vašem okolí, tak určitě zajděte za specialistou.
Kojit přestat nemusíte a vysoký krevní tlak se dá jistě pod kontrolu.
S pozdravem
MUDr. Gabriela Rybářová
MUDr. Gabriela Rybářová

MUDr. Gabriela Rybářová
MUDr. Gabriela Rybářová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Interní ambulance Dobřany - RYSTRA INTERNA s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: