Léky vhodné na potlačení alergie na bodnutí hmyzem

Dobrý den, obvodní lékař mi na alergii na bodnutí hmyzem (projevuje se otokem) dal Zenaro 5 mg, který má ovšem v indikaci uvedeno, že se používá na alergicou rýmu a chronickou kopřivku a reakce na hmyzí bodnutí není nikde zmíněna. Chtěla bych se tedy zeptat, zda je tento lék i přesto na hmyzí bodnutí vhodný a dostatečně účinný. Předtím jsem užívala Dithiaden - je Zenaro 5 mg silnější, nebo slabší v porovnání s Dithiadenem? Nebo je to spíš typ léku se srovnatelným účinkem jako Zyrtec?

Odpověď odborníka:

dobrý den ano podání léku u projevu alergie po štípnutí blanokřídlým hmazem u Vás je správné dostatečně účinné u alergické lokální reakci po štípnutí. Jde ji doplnit o lokální použití přípravku Fenistil gel. Dithiaden má jiné použití u rozsáhlejších alergických reakcí. S pozdravem

MUDr. Gertruda Čápová
MUDr. Gertruda Čápová

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: Privátní plicní ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: