Letání letadlem

Dobrý den já bych se chtěl zeptat mám v plánu letět letadlem na vánoce na dovolenou ale je tu asi menší problém od mala mám jedno ucho uplně hluché a druhé sem protrpěl záněty propichování. Chodim každý rok na kontroly na Audio a vždy vpořádku někdy se to o trošilinku zhorší ale to není patrný já to vůbec necitim zhoršení jen na papíru to ukáže ale fůrt za to může rýma kterou mám celý rok fůrt vkuse. Chtěl bych se takhle zeptat zda je možné letět letadlem ? Třeba když jedem autem a z kopce třeba a začne brzdit tak cejtim lehké zalehnutí ale to polknu a je to vpořádku. Děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Dobrý den, let letadlem kdy dochází k výrazným změnám barotlaku samozřejmě představuje pro uši zátěž, obzvláště u lidí , kterým hůře funguje E. trubice a mají tak potíže s vyrovnáváním tlaků ve středouší. To bude zřejmě i váš případ!Příčin, kdy vyrovnávací mechanismus špatně funguje je celá řada a chronická rýma mezi ně patří.Před letem doporučuji pořádně prokapat nos běžnými nosními kapkami a během letu vyrovnávat tlaky polykáním, zíváním nebo profuky- ucpaný nos prsty a foukat proti odporu. Až se vrátíte z dovolené navštivte ORL lékaře k vyšetření nosohltanu optikou k vyloučení lokální příčiny obtíží! Terapie je možná atˇuž konservativní nebo chirurgická. Šťastný let.

MUDr. Vladimír Prokop
MUDr. Vladimír Prokop

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: FORTMEDICA ORL

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: