Letrox

Dobrý den, asi před rokem jsem byla u své obvodní lékařky skr to, že mi na darování plazmy opakovaně zjišťovali vysoký pulz kolem 110. Byla mi tedy odebrána krev a zjistily mi vysoký TSH. Bylo mi udělláno SONO a tam byl nález negativní. Beru teď tedy letrox 0,25. Po roce jsem byla na kontrole znovu a nález byl pořád zvýšený (TSH) léky ale beru pořád stejně, paní doktorka mi řekla že to mám od HCD ( tu dobu jsem byla zrovna nemocná). Chtěla bych se zeptat, co je to tedy za onemocnění když hodnoty štítné žázy jsou v pořádku jenom to TSH bylo poprvé tedy velice vysoké Kolem 1000. Dě+kuji

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, zřejme se jedná o sníženou funkci/hypofunkci štítne žlázy (vysoké TSH a zahajení terapie 1/2 tbl. Letrox 50), při protrvávání vyšší hodnoty TSH možno Letrox dále titrovat /navyšovat-lékařem. Vstupní tachykardie (pulz 110/min) ale nespadá do klinického obrazu hypofukce štit. žlazy. Je potřeba stanovit (odběr krve) hladiny hormonů štítne žlazy a autoprotilátek i při negatívnim usg/sono nálezu štít. žlazy nejlépe cestou endokrinológa-i u nás v případě Vášho zájmu: http://www.endokrinologie-diabetologie.cz

MUDr. Magdaléna Škovranová
MUDr. Magdaléna Škovranová

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Endokrinologie - Diabetologie, Praha 22

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: