Letrox, pleť, váha?

Je mi 27 let a už řadu let beru lanzul, flonidan, rinocorth (dříve tafen) a nyní nově i letrox a ferretab. Už od puberty mám nadváhu, nebudu říkat, že jím extra zdravě a cvičím. To ne, všeho s mírou:) . Spíš asi jím málo a plynule pozvolna stále přibírám. V komplexu jsem se sebou "vcelku" spokojená, i když by to samozřejmě mohlo být lepší, ale příteli se líbím, a to je pro mě také hlavní. Každopádně, někdo píše, že se po letroxu může hubnout, někdo píše, že tloustne. Jaký je tedy odboný názor podle nějakých lékařských statistik? S mými 90 kg při 162 cm o přibírání zájem fakt nemám:) Hlavně bych se chtěla zeptat, zda je možné, že se mi pleť po letroxu zhoršila. Beru ho teprve krátce, asi měsíc, ale na pleti mi připadá, že je to dost znát. Letrox jsem začala užívat souběžně jako rinocorth (což jsou údajně taky hormony? tuto informaci nemám podloženou). Myslíte, že problémy s pletí mohou vyvolat problémy štítnou žlázou a jejich léčení? Děkuji za zaslání odpovědi.

Odpověď odborníka:

Letrox jsou hormony štítné žlázy, které nám v těle pomáhají stimulovat metabolizmus. Nárůst váhy je po nich tedy málo pravděpodobný.
Co se týče kvality pleti, poškodit Vám mohl nejspíš Rhinocort, což je taky hormon, ale steroidní, kortikoid. Kortikoidy jsou velcí pomocníci na léčbu nejrůznějších nemocí, ale mají řadu nežádoucích účinků. Sice je užíváte pouze lokálně, ale každý je jinak citlivý na léky, tudíž je možnost zhoršení pleti, či nárůstu váhy po Rhinocortu možná.
Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: