Leukémie

Dobrý den, můj přítel mi oznámil, že se již 2x léčil s leukémií a poslední dobou se cítí stejně zesláblý a unavený, stejně jako na začátku leukémie. Vyděsilo mě to, něco málo jsem si o tom přečetla, ale moc se v tom nevyznám. Sama trpím gynekologickými problémy (kvasinky, infekce, záněty..), poměrně často a jednou se nakazil i přítel. Je možné, že by některé mé nemoci u něj mohly znovu vyvolat leukémii? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Vaše gynekologické problémy nejsou schopny vyvolat leukémii. Váš partner má po chemoterapiích sníženou imunitu, proto doporučuji se při styku chránit bariérově (kondom) v době akutního zánětu. Pokud se přítel cítí zesláblý, at navštíví svého praktického lékaře nebo svého ošetřujícího hematologa, který mu udělá krevní obraz a hned bude vědět, zda se nevrátila leukémie. Ale únava a slabost je příznak mnoha jiných nemocí nebo i jen nevhodné stravy nebo nevhodného denního režimu (např. nedostatek spánku). Např. v těchto horkých dnech může být slabost nízkým krevním tlakem nebo málým přísunem tekutin. Přesto doporučuji odběr krevního obrazu (vzhledem k anamnéze). Přeji, ať vám vše dopadne dobře :-) S pozdravem MUDr. Veronika Kaššovicová

MUDr. Veronika Kaššovicová
MUDr. Veronika Kaššovicová

Specializace: Hematologie a tranfuzní lékařství
Pracoviště: Hematologická ambulance Nemocnice Jablonec nad Nisou

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: