Leukémie

Jelikož studuji na druhé straně republiky než sídlí můj ošetřující lékař tak bych se chtěla zeptat na jednu věc, v srpnu jsem dostala astmatický záchvat museli mi být nasazeny kortikoidy v tabletách které jsem brala asi týden po té bylo vše celkem v normě až na to že jsem pořád cítila jemnou dušnost, po nějaké době kdy jsem s tím šla k paní doktorce na Alergologii která mě poslala na RTG srdce a plic mi byla zjištěna skolióza hrudní páteře a křivý hrudní koš a scheurmannova choroba po návštěve pana neurologa, takže pořád se dušnost přikládala ke skolióze, po měsíci jsem ale měla už i závratě a po celkovém krevním vyšetření v polovině září mi byla zjištěna mycoplasma pneumonie (játra, krvinky apod byly vše v pořádku), a byla mi nasazena antibiotika, koncem října jsem šla zase na krevní testy a hodnoty mycoplasmy byly pořád zvýšené (další kontrola krve mě čeká koncem ledna), od té doby bylo vše v pohodě jen jsem se potýkala s psychickými problémy ale ty postupem času už taky pominuly, asi poslední 3 týdny se mi začali dělat na nohách malé červené tečky pod kůží (viz. foto), mám viditelnou žilní kresbu plus sem tam nějáké modřiny (většinou tak 2-3), které se zpravidla dělají na levém lýtku,ani se neuvědomuji že bych se bouchla, jinak po úderu nebo napíchnutí se mi většinou nedělají, jinak nikde jinde jsem žádné nepostřehla, sem tam mě bolí i nohy jinak žádné jiné obtíže nemám, nejsem unavená, dušná, dokážu normálně plnohodnotně fungovat jen mě znepokojují ty modřiny :) takže jsem se chtěla zeptat jestli to může být třeba i leukémie nebo nějaké závažné onemocnění, maminka má akorát problém se žilní pumpou a je náchylnější na modřiny tak jako babička jinak onemocnění krve v rodině nemáme jinak z léků jsem začala brat ascorutin 1 tabletu 2x denně, dlouhodobě beru symbicort 200, ventolin a na alergii Xados plus na imunutim jsem dobrala Colostrum, jinak alergii mam jen na roztoče,ale peřina matrace apod jsou protialergické.Díky za vaší odpověď a čas Markéta (17 let)

Odpověď odborníka:

Zvýšená tvorba modřin může doprovázet nejrůznější infekční onemocnění, tedy i přeléčenou mykoplazmovou infekci. K jednoznačnému vyloučení leukémie nebo jiné choroby krve vedoucí ke zvýšené tvorbě modřin pomůže podrobný rozbor krevního obrazu tzv. diferenciál.

MUDr. Miroslava Stará
MUDr. Miroslava Stará

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: