Leukémie pouze dotaz

Dobrý den, rád bych se zeptal, zdali bych se mohl obávat leukémie. Je mi 15 let. Asi před třemi dny jsem byl u lékaře s bolestmi břicha a podezřením na zánět slepého střeva na základě obav mi byl udělán jakýsi krevní rozbor (nevím jaký a byl v pořádku) Již dlouhou dobu mě pobolívá hlava, trápí mne častá únava a vytvořily se mi dvě modřiny na nohou aniž bych si byl vědom že jsem se někde uhodil (nejsem si jist). Pod jednou z nich se mi vytvořil jakýsi hrbolek (boule.) A dále mi na penisu vystoupla jakási žilka je taková tvrdší a bezbarvá (není do modra) nevím jestli by se nemohlo jednat o jakousi lymfatickou uzlinu. (Omlouvám se ale nejsem si jist jak to vypadá). Zvýšenou krvácivost jsem nepocítil. Předem děkuji

Odpověď odborníka:

Milý Petře- z Vámi uváděných příznaků by žádný lékař nediagnostikoval nějaké konkrétní onemocnění. Nevím, proč se obáváte právě hematoonkologické nemoci , ale asi je k tomu nějaký důvod. Rozhodně nezůstávejte se svými obavami sám, nesnažte se "vyčíst" odpověď z internetu,. Vydejte se za svým praktickým lékařem a svěřte mu své současné pocity i svůj strach. Lékaři jsou pacientům k službám právě k tomuto účelu- aby pomohli odlišit " normální" od podezřelého. Nemáte proč se za cokkoliv stydět- nikdo Vás nebude považovat za "hypochondra".

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: