Leukoplakie v močových cestách

dobry den, 8.5.2015 mi byla delana cystokopie, s negat. nalezem v mechyre, dale byla zjistena leukoplakie v moc. cestach, chci se zeptat je leukoplakie nebezpecna? jak casto by se mela ta cystoskopie opakovat? kdyz sem rekla urolog. ze bych si leukoplakii nechala operovat, rekl ze se to opet vrati.. tak ted nevim, dekuju za odpoved

Odpověď odborníka:

Vážená paní Gabrielo, leukoplakie může být následkem opakovaných infekcí močových cest, případně přítomnosti močových kamenů. Vzhledem k určitému riziku přeměny v nádorové buňky se doporučuje pravidelné sledování včetně histologických vyšetření odebíraných vzorků sliznice. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: