Levá ruka

Dobré dopoledne pane doktore, v květnu jsem si vyvrtla palec levé ruky v zaměstnání. Měla jsem měsíc ortézu, ale palec stále bolel, tak jsem podstoupila magnety a posléze laser, bohužel obojí bez efektu. Jedná se o poslední článek pod nehtem - kloub. Protože jsem měla i bolesti levé ruky, tak jsem podstoupila EMG vyšetření a nebyl mi vysvětlen závěr. Proto Vás prosím o vysvětlení toho, co je v závěru napsáno, zda to může souviset s tímto palcem, neboť mě stále hodně bolí až k druhému kloubu. Na HK jen blok vedení v n.medianus sin. Co toto prosím znamená? Bohužel měl pan doktor podezření na karpální tunely, tak mi napsal EMG jen od lokte k zápěstí. K bolestem si myslím, že se může jednat o porušení nervů celé ruky. Mělo by se EMG udělat znovu a to od ramena až po palec u ruky? Dále mám zjištěné dva bloky na páteři, může tato bolest - celé ruky i palce s tímto souviset? Bolestí již trpím 2 měsíce a je to opravdu už k nevydržení. Vše začalo bolestí ramen, pak to šlo do rukou a nakonec i do nohou. Blok mám jeden na krční páteři, druhý za bederní páteř. Prosím moc o radu. Děkuji Jana Hýžová. PS: Palec jsem měla jako pracovní úraz, zda jsou v ruce porušené nervy, může se to nějak dále řešit?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jestli je na vyšetření středového nervu (= n. medianus) od lokte k zápěstí popsán blok vedení, tj. porucha vedení vzruchu nervem, pak je vyšetření cílené správně. Problém s krční páteří může zvýraznit problémy typu syndromu karpálního tunelu. Nicméně odlišení příčin Vašich potíží jistě dokáže Váš neurolog a vysvětlí Vám i souvislosti a možnosti dalšího léčení. Jestli souvisí úraz palce s Vašimi současnými obtížemi můžete po vyšetření neurologem předložit reviznímu lékaři pojišťovny nejlépe cestou praktického lékaře, který Vám poradí s posouzením a vyplněním žádosti.

MUDr. David Bludovský
MUDr. David Bludovský

Specializace: Neurochirurgie

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: