Lexaurin x tramal

Prosím o radu. Jdu na extrakci osmiček z kosti a mám strach. Vezmu si tedy ráno před zákrokem 3 mg Lexaurinu. Můžu si pár hodin po tom vzít Tramal na bolest a užívat pak jenom Tramal třeba dva dny proti bolesti? Nevadí tato kombinace jednoho Lexaurinu a třeba čtyř Tramalů? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Radko. Chápu, že jde o nepříjemný zákrok a máte z něj obavy, ale nejde o nic vyjímečného a bolest při samotném výkonu zpravidla nebývá velká, neboť je prováděn v místním znecitlivění. Nepíšete, jak silný Tramal máte k dispozici (25-50-100mg??). Jak Lexaurin, tak Tramal patří mezi léky, který mají tlumivý vliv na centrální nervový systém, a kombinace těchto léků ve větších dávkách se proto nedoporučuje, neboť může navodit výrazný útlum ("oblbnutí"). Pokud ale užijete Lexaurin před výkonem a Tramal několik hodin po výkonu (případně i opakovaně), neměl by to být větší problém. U některých osob má samotný Tramal řadu nepříjemných vedlejších účinků (nevolnost, zvracení, otupělost), pokud jste v minulosti tento lék již někdy užila, máte asi představu, jak na Vás působí. K tlumení bolesti po extrakci zubů zpravidla dobře stačí i běžná analgetika typu Ibuprofen, a u nich se těchto nežádoucích účinků nemusíte obávat. Věřím, že vše hravě zvládnete.

MUDr. Renata Lažanská
MUDr. Renata Lažanská

Specializace: Nefrologie
Pracoviště: IKEM, Klinika nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: