Leydenská mutace v těhotenství

Mám leydenskou mutaci heterozygotní. V prvním těhotenství jsem si na základě výsledků krve začala píchat clexane od začátku 5.měsíce. Nyní jsem opět těhotná, ovšem žiji zrovna ve Francii, kde mi bylo řečeno, že vycházejí z předchozího těhotenství a hodnoty v krvi odmítají sledovat, a proto si prý začnu píchat injekce také od 5.měsíce. Chci se zeptat, zda je nějaké riziko, pokud si je budu píchat i přesto, že dle výsledků krve by to nebylo nutné. Děkuji za odpověď, Anežka.

Odpověď odborníka:

Pokud jste heterozygot leiden, jste jím pořád, krev se nezmění. Injekce jsou na ochranu Vaši a plodu.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: