Léze?

Zdravím vás a prosím zda by jste mi pomohla alespoň vrámci virtuálních možností...Zhruba před 5ti lety jsem údajně dle naší kožařky měla scabies(svrab),nicméně nepotvrzený nějak laboratorně,léčila jsem se jacutinem ale nezabral pak jinou mastí(již nevím jaká)náhle vyřážka odezněla,ale celá věc neměla tipický průběh jako u svrabu-cestičky a úporné svědění atd...jenže po zaléčení mi na boku přibližně na trnu kyčle zůstala excoriace asi1cm.Posléze zůstal jen flíček který je téměř neviditelný ale při vyšší fyz.námaze nebo nemoci,nebo i po přemíře alkoholu se mi na tomto místě objeví svědivý pupen jako po kousnutí hmyzem,ten pak běhen 2dnů odezní ale vrací se to již těch 6let.nekdy cítím i tupou bolest ale málo.Tak nevím je to jen nějaká léze nebo to může být třeba melanom???Dík za odpověď

Odpověď odborníka:

Může jít o přetrvávající ekzémové ložisko, které se periodicky ohlašuje nebo třeba i fixní erytém ( alergický - ale to je méně pravděpodobné). O melanom se podle vašeho popisu jednat nemůže.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: