Léze mediálního menisku

Dobrý den, jsem téměř 6 měsíců po ASK kolene s nálezem léze mediálního menisku a poškození chrupavky stehenní kosti na laterální straně. Bolestivost kolene na zevní straně ale trvá, někdy nemohu pořádně došlápnout, chůze ze schodů je pořád pro bolest velmi problematická, původně vymizely aspoň noční bolesti, ale nyní se zase objevují. Měla jsem 2x obstřik, vždy s efektem max. na 2 dny, nyní užívám Condrosulf a plánován je Hyalgan na podzim. Zkoušela jsem Melovis, ale víceméně také bez efektu. Ráda bych se zeptala, zda se podle Vás už musím smířit s tím, že obtíže s kolenem budu mít pořád nebo se ještě stav může upravit? Začínám z toho být dost nešťastná, koleno mě stále velmi limituje ve všech aktivitách...

Odpověď odborníka:

Neuvedla jste, zda byl meniskus sešit nebo jeho část odstraněna. Pokud byla část odstraněna je třeba vidět vaše popisované potíže v poškození chrupavky. Ta je většinou poškozena i s povrchovou částí kosti, takže hojení je vždy delší dobu , vyžaduje šetření kolena,a vydatně pomůže posílením stehenního svalstva a fyzikální terapií rehabilitace. Pokud by se jednalo o sešití chrupavky potom je třeba myslet zda předčasným zatížením nedošlo k porušení spojení chrupavky, což by se muselo následně řešit. V tomto případě by se musela provést další vyšetření, které by poruchu celistvosti chrupavky odhalila. Dále dle nálezu. Rehabilitaci se ale věnujte v každém případě spolu s konsultací s ortopedem, která ASK provedl

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: