Léze na děložním čípku

Dnes jsem byla na roční preventivní prohlídce u gynekologa. Pan doktor mi oznámil nějakou lézi na čípku, ale víc mi k tomu nic neřekl, akorát, že se mám objednat na laserové odstranění (setřička mi potom řekla, že jsou to 3-4 sezení, kde jedno vyjde na 400Kč), napsal mi na papír BORAX globule, že si to mám koupit v lékárně, ačkoliv nemám žádný výtok, ani svědění či pálení, nepřijde mi, že bych měla nějaký zánět či infekci. Loni v létě jsem podstoupila vypalování vřídku na čípku a když sem bylan a čtvrtletní kontrole (vše bylo v pořádku podle doktora), řekla jsem mu, že si na čípku něco nahmatám, jakoby bouličku, pupínek. K tomu se vyjádřil akorát, že je to naprosto normální zakřivení děložního čípku a dál to neřešil. A teď mi oznámí, že tam mám lézi (nejspíš to samý, co jsem mu před půl rokem řikala). Mám strach, aby to nebylo nějaké to předrakovinové bujení nebo rovnou rakovina. Mám se obávat nebo ne?

Odpověď odborníka:

Milá Evo, běžné vypalování vřídku se dnes již nedělá. Nevím, proč Váš lékař se rozhodl na laserové odstranění léze- pravděpod. na základě cytologie- ale to se musíte zeptat svého gynekologa- jaký máte nález a proč se pro toto rozhodnul !?
Boraxglyc. globule se dávají na mykosu - opět- proč jste se nezeptala.
O rakovinu se rozhodně nejedná

MUDr. Jiří Bastl
MUDr. Jiří Bastl

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Privátní ambulantní zařízení Gynosan, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: