Lezia na penise -furuncula,cabruncula,molluscum alebo nieco ine?

Dobry den, pred rokom a pol sa mi spravil vred na penise, ten pukol po 4 dnoch, jednalo sa o carbuncul, pouzival som na to framykoin asi tyzden a pol a zmizol. Asi mesiac na to sa mi spravilo Molluscum Contagosim, dermatologicka mi vypalila a pouzival som betadine, tiez to zmizlo. Sucasny problem: 11 dni dozadu sa mi spravilo nieco co som myslel ze je vred. Napuchlo mi to, bolo to na dotyk dost bolestive, a v klude zasa iba trocha (ale bolo to citit).Bral som tyzden tabletky oreganoveho oleja a asi 5 dni si mastil miesto 2x denne framykoinom. Miesto sa vysusilo a spravila sa chrasta. Bol som s tym za urologom, ten dal prec chrastu a skusat to dva krat pucit, ziritovalo sa to a malicko sa mi zda ze sa to rozsirilo. Kazdopadne, teraz pouzivam 3ti den Betadine 2x denne. Posielam fotku: Takto vyzera lezia pri natiahnuti koze (je vidno kopcek). Na fotke je vidno kusok chrasty, ta sa zrejme tvori kvoli masticke Betadine. Asi v druhy den uzivania Oreganoveho Oleja som mal dole bolestivu a napuchnutu lymfaticku uzlinu. Lezia je velka cca 10x0,7 mm. Pri obhmatani je lezia z vrchu mäkka a zo spodu sa zda byt tvrda (je ju citit pod kozou). Lezia sa vytvorila na samotnej kozi (pri hybani s kozou sa pohybuje spolu s nou). Tato lezia nevznikla po uraze alebo pohlavnom styku.Urcite sa nejedna o pohlavnu chorobu, kedze som bol cely cas len s priatelkou (a bezpochyby to bolo rovnako aj opacne). Taktiez to nemoze byt herpes, cital som o symptomoch, ani to nepali, ani nic, a herpes by navyse vyzeral inak (priatelka ma s nimi skusenosti na ustach) a ja nikdy nemavam herpesy. Prosim vas, o co sa moze jednat? Dufam ze nie rakovina, v rodine ju nemame. Ak to je furunkul alebo carbuncul, trva to dlhsie nez to trvalo prvy krat a nie je vidno este ani hlavicku a ani to nie je naoberane, co je to a co by som mal v takom pripade robit? Dakujem.

Odpověď odborníka:

Pravděpodobně je to chronické zánětlivé ložisko, možná původně šlo i o aterom - mazovou cystu, která se zanítila. Pokud i při dlouhodobější aplikaci Framykoinu nedojde ke zhojení, bylo by vhodné např. chirurgické řešení - otevření a vypuštění.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Hlen ve stolici: 6 nejčastějších příčin
Články: Hlen ve stolici: 6 nejčastějších příčin
Hlen je přirozenou a velmi...
Jak dlouho trvá cesta k miminku
Články: Jak dlouho trvá cesta k miminku
Pokud se chystáte na umělé...
Prolaktin jako ochránce i zabiják
Články: Prolaktin jako ochránce i zabiják
Prolaktin je hormon, který...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Urologické vyšetření
Články: Urologické vyšetření
Urologie je lékařský obor...
S diagnózou schizofrenie život nekončí!
Články: S diagnózou schizofrenie život nekončí!
Schizofrenie je závažné...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: