Lhermittův příznak

Dobrý večer, ráda bych se zeptala,zda Lhermittův příznak je výhradně přítomen jen u RS?V červenci 2013 mi byl diagnostikován CC sy při hypermobilitě,při kterém se mi tento příznak na pár dní objevil.Od té doby trpím opakovanými bolestmi hlavy a brněním a bolestí končetin.Jelikož mám MR celé páteře,CT mozku a EMG negativní,můj neurolog to již se mnou odmítá řešit.Mohu se RS obávat?Jiné obtíže nemám. Předem Vám děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Lhermittuv příznak je pozitivní i u jiných onemocnění, pokud se objevil jen přechodně a ještě při dysfunkci krční páteře, navíc pokud máte negativní všechna vyšetření, pak bych si dále život tímto nekomplikoval. Rozhodně není RS diagnostikována či vylučována tím, zda je příznak pozitivní , není ani prognostickým příznakem ,ap. Je to jen znamení, že může být něco v nepořádku v oblasti přechodu mezi lebkou a krční páteři. Pěkný den

MUDr. Radim Chutný
MUDr. Radim Chutný

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Neurologie Oramus s.r.o. Ostrava

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: