Lichen sclerosus

Dobrý den!Po odebrání vzorku tkáně z oblasti vulvy mi byl diagnostikován Lichen sclerosus.Pouhým okem nejsou změny viditelné.Trápí mě však svědění.Chtěla bych se zeptat,co ho způsobuje?Ty změny?Bělavá ložiska na sliznici?Je nutná mast s kortikoidy?Je pouze na zmírnení obtíží nebo i zabraňuje pozdějšímu zhoršování stavu? Jakou případne doporučujete a jak dlouho použivat?Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Lenko! Lichen sclerosus je zvláštní onemocnění nejasného původu. Není jasné, co jej způsobuje. Mast s kortikoidy se k léčbě používá běžně. Osobně bych viděl jako alternativu ke kortikoidům bylinnou protizánětlivou mast.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
lichen | Od: Alena | 2.3.2016 13:29
Dobry den, mam lichen na rodidlech a konecniku. Po mesici
mazani Belogent se to znovu vratilo. Ted mazu jiz znovu 2x
denne, ale svedeni trva a neda mi to spat. Spim tak 2- 3 hod
denne a uz mam spankovy deficit. Prosim, je nejaka
masticka proti svedeni ? Pani doktorka ma dovolenou a tak
musim cekat. Dekuji za odpoved, preji hezky den ! Alena
reagovat
re:lichen | Od: MARIE | 18.5.2016 19:31
mám lichen na vnějších rodidlech a
konečníku, pomůže mi belodent?
reagovat
re:lichen | Od: uLékaře.cz | 7.3.2016 17:23
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: