Lieky v tehotenstve

Dobry den,poslednu menstruaciu som mala 15.9,pohlavny styk okolo 30.7., 17.10.mi bolo z krvi potvrdene tehotenstvo - hcg 590.Teraz som v 10 tt a natrraz jr vsetko v poriadku. Medzi terminom poslednej menstruacie a potvrdenym tehotenstvom som uzivala tieto lieky: Augmentin 7dni, ACC long asi 4 sumive tablety a nepravidelne, mozno 5 tabliet lieku na spanie Stilnox.Pochopitelne, po potvrdeni tehotenstva som uz Stilnox neuzivala, ostatne dva lieky som douzivala este pred potvrdenim.Vzhladom na anamnezu a neukoncenu liecbu sterility v CAR som tehotenstvo prirodzenou cestou neocakavala. Samozrejme,absolvujem vsetky skriningy, no i tak by ma zaujimalo, ci je dovod na vazne obavy z dovodu uzivania spomenutych lekov, ako i z dovodu, ze do spominaneho potvrdenia tehot. som 3x po dobu 10 min. navstivila solarium. Viem,ze moje spravanie nebolo zodpovedne,no kedze sme vzhladom na neuspechy 4IVF uvazovali o darcovstve spermii,tehotenstvo pocate prirodzene som povazovala za vylucene. Dakujem

Odpověď odborníka:

Myslím že nemáte důvod k obavám, pokud chcete mít absolutní jistotu navštivte genetickou poradnu kde podle přesné datace otěhotnění a užívání léků vám sdělí i míru možného risika. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: