Lieky v tehotnosti

Dobry den, som v 24+2 tt. Pred cca mesiacom som mala silnu nadchu a bolest hrdla bez teplot. Uzivala som homeogene, oscilloccocinum, sirup proti kaslu dr.weiss a pastilky septisan. Po tyzdni som bola OK. Teraz sa mi vsak vsetko zopakovalo - bolest hrdla pretrvava aj po tyzdni, nadcha ma skor pidobu uochateho nosa, navyse som zacala chripiet. Vytery nos a hrdlo su negativne, teploty nie su. Dr.mi najprv nasadila Bioparox, po negat.vyteroch mi ho po troch dnoch kazala vysadit. Okrem liekov, ktore som popisala uz vyssie, mam uzivat este kalciovy sirup. Pravdupovediac, po aktualnych skusenostiach s mojou dr.uz k nej nemam doveru, avsak zmenit ju mozem az od bud.mesiaca. Chcem sa spytat: 1. je uvedena a opakovane uzivana kombinacia liekov bezpecna pre plod plus teraz aj kalcium; 2. su nadcha a zapal hrdla nebezpecne pre dieta, hrozi nejake riziko ( nie sol lekar, ale ak su vytery negat. a nie su teploty, predpokladam virus al. obyc.nachaldnutie); A este cisto gyn.otazka. Rodit by som mala 17 mesiacov po predchadzajucej sekcii (otehotnela som prirodzene a zazracne, kedze prve dieta je z IVF + PICSI pri katastrofalnom sperm., ked uz boli odporucane darcovske spermie.) Je mozny vaginalny porod v relat.kratkom odstupe po sekcii, ak jej dovodom boli nedostatocne kontrakcie? Dakujem za Vas cas a uprimne odpovede

Odpověď odborníka:

dobrý den , respirační infekty se nevyhýbají ani těhotným , dobré je že jste neměla teplotu, imunita v těhotenství plod dosti chrání...léky co jste brala nejsou problematické , bioparox byl vysazen správně . homeopatika neznám , nepoužívámn , ale nezakazuji ... plod v této fázi vývoje také zvládne leccos zmetabolizovat - tedy klid. :-) dejte vašemu dokorovi ještě šanci :-) porod - již dnes máte dle statistik vyšší pravděpodobnost S.C. - z desítek nejrůznějších důvodů - ale nikde nyní není psáno že je vaginální porod kontraindikován či nemožný. nechte finální doporučení a rozhodnutí na vašeho porodníka do období kolem termínu porodu.

MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA
MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Medic Centre s.r.o.,
Gynekologicko porodnická klinika 1. LF UK a Nemocnice Na Bulovce

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x