Lindynette 20

Dobrý den, mám 2 dotazy. Beru antikoncepci Lindynette už rok. Bohužel sem neustále zapomínala brát prášek v danou hodinu a brala ho vždy o pár hodin později. Po týdenní pauze jsem se rozhodla si "přenastavit" čas, kdy antikoncepci beru. Prášek jsem si vzala o dvě a půl hodiny později než obvykle a beru to od té doby v tuto hodinu. Je účinek antikoncepce zachován? Další dotaz. Beru antikoncepci 3 roky (před rokem to byla jiná, nevzpomenu si na jméno), ale od té doby, co beru antikoncepci, jsem ztratila zájem o pohlavní styk. Měla jsem dva partnery a u obou stejný problém. Vůbec ho nepotřebuji a ve vztahu mi to docela dělá problém. Také při styku se nemohu dostatečně vzrušit a proto mě to bolí občas. Nejsem si jistá jestli to může způsobit antikoncepce. Antikoncepci jsem začala brát ihned po prvním pohlavním styku. Stydim se s tím jít za mojí gynekoložkou.

Odpověď odborníka:

dobrý den, k 1.dotazu:nevadí vůbec,že si berete ATK o 2,5h dýl. 2.dotaz.ATK snižuje libido,zkusila bych vaměnit ATK.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: