Lindynette 20

Dobrý den, mám na vás prosbu ohledně padání vlasů.Řídnutí vlasů začalo cca před dvěma léty ,vlasy mám už hodně řídké tak asi 10 vlasů na centimetr čtver. padají pouze na temeni hlavy a nové nerostou. Jsem zdravá ,žádné léky neužívám krom antikoncepce kterou užívám 13 let a z toho Lindynette 20 5 let . Krevní obraz v pořádku ,štítná žláza hodnoty TSH-2,23, T4 celkový-130, T3 celkový-2,8 . Železo 14,2 , Testosteron 0,53 .Po gynekologovi jsem požadovala změnu antikoncepce jestli tento problém s vlasy není právě po antikoncepci,ale lékař mě ujistil,že to po antikoncepci není z důvodu nízké hodnoty TT a HA nezměnil protože je velmi slabá a tento problém dělat nemůže. Chci se zeptat jaký názor na to máte. 1.jestli vážně nemá antikoncepce Lindynette20 na toto vliv. 2.mám zkusit HA vysadit popřípadě na jak dlouho 3. popřípadě co byste mi doporučil

Odpověď odborníka:

Jediná možnost jak zjistit zda je antikoncepce na vině je jí na 3 mesíce vysadit, používat Pharmatex a kondom a uvidíte,zda dojde v výraznému zlepšení. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: