Lindynette 20- bez pauzy

Dobry den, rada bych se zeptala, jak dlouho muzu uzivat antikoncepci Lindynette bez 7 denni pauzy. Potrebovala bych brat 3 baleni (3 platicka) za sebou. Je to mozne? Nemuze to mit nejake markantni nezadouci ucinky? Dekuji mnohokrate za odpoved. Miriam

Odpověď odborníka:

Dobrý den, užívat Lindynette 20 (příp. i jinou antikoncepci) můžete libovolně dlouho, nejméně však jedno celé platíčko. Musíte počítat s tím, že čím déle budete antikoncepci užívat bez pauzy, tím je větší riziko, že se i během užívání antikoncepce může objevit špinění či slabé krvácení. Toto krvácení či špinění ustane, pokud budete i nadále pokračovat v užívání. Špinění nebo krvácení se samozřejmě vůbec nemusí objevit. Existují ženy, které užívají antikoncepci např. 2 roky bez pauzy a žádné potíže se špiněním neměly a nemají. Případnou 7 denní pauzu můžete načasovat i do období, kdy se ono zmíněné špinění objeví (pokud se objeví), jinak samozřejmě dle libosti kdykoliv po dobrání alespoň jednoho platíčka. Kontinuální užívání antikoncepce nenese žádné nežádoucí účinky.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x