Lindynette a zanet mocoveho mechyre

Dobry den. Trpim castymi zanety mocoveho mechyre. Prvni zanet jsem prodelala v 15 letech, byk prelecen Triprimem a Biseptolem. Pak jsem mela az do 19 klid. V 18 letech jsem zacala uzivat ntikoncepci Lindynette 20 a po roce uzivani se objevil zanet. Opakoval se 3x behem cca 2 mesicu. Prelecili mne Triprimem, Nolicinem, Clotrimoxazolem a Nitrofurantoinem. Pote potize ustoupily a objevily se opet az po roce v zimnim obdobi. Lekarka mi nasadila Triprim, ktery okamzite zabral. No a ted, opet po roce je zanet zpet, mela jsem uz troje ATB..zanet se vzdy po mesici vrati. Ted mam tanet podruhe, zacala jsem uzivat Rowatinex a jiz po dni uzivani mi doktorka sdelila, ze v noci zanet neni (potize po kapkach take ustoupily). Napsala mi pro jistotu Ofloxin, ale pry mam brat Rowatinex a pockat, jestli bude treba ty ATB uzivat. No a ted mne napadli, zda ty zanety nezpusobuje prave HA. Na internetovych diskusich casto ctu, ze zenam po vysazeni HA zanety zmizely. To by bylo docela nemile, jelikoz mam alergii na veskere materialy typu silikon, latex apod..tudiz mevim, jak bych se jinak chranila. Gynekolog mi tvrdi, ze takova HA s nizkym obsahem hormonu, jako je ta moje, urcite zanety nezpusobuje. Co si o tom myslite vy?

Odpověď odborníka:

Záněty nesouvisí přímo s HAK, spíše s tím, že máte nechráněný pohlavní styk a dochází snáze k nákaze. Nechte se vyšetřit na gynekologii i se stěry z pochvy. V případě vaginální dysmikrobie je vhodné přeléčení. Po pohlavním styku se ihned běžte vymočit a proveďte hygienu. Pokud se záněty močového měchýře budou opakovat, je možné brát jednu tabletku antibiotika denně po delší dobu.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: