Lindynette+v-penicilin 500

Dobrý den. Prošla jsem snad všechny internetové diskuse a poradny, včetně zdejší. Ptala jsem se na ORL, v lékárně i gynekologa. A každý tvrdí něco jiného. Prosím tedy o přímou radu, jak je to s ovlivněním účinku HA penicilinovými ATB? Na příbale HA penicilin není ve výčtu přímo ovlivňujících ATB, nicméně v příbale penicilinu je riziko snížení kontracepčního účinku zmíněno. Jak to tedy je? Jsem chráněna (nemám zažívací potíže, betu probiotika) nebo ne? Styk jsem zatím neměla (horečky atd), ale nevím, jak dál, jestli se chránit a jak dlouho. Navíc jsem předtím brala též Cotrimoxazol AL forte a ještě předtím Amoksiklav (vše opět bez styku). Není mi taky jasné, zda po dobrání plata vynechat 7 dní nebo ne (na příbale píšou pauzu nedělat, gynekolog mi řekl opak). Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

odpověď máte již odeslanou, dostala jsem Váš dotaz 2x.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: