Lipom na levé lopatce

Dobrý den. Měla bych prosím dotaz.Za 14 dní se mám dostavit na odstranění lipomu na levé lopatce cca 10 na 7 cm velký.Tvar jako vejce.Takto vyrostl asi za 8let.Tvoří se mi na něm žilky které praskají a bolí a cítím čím dál větší škubání a tlak uvnitř lipomu.Chtěla bych se zeptat zda-li mám podsoupit lokální anestézii kterou mi pan doktor předepsal a nebo bych raději měla zvolit celkovou anestézii.Vzhledem k velikosti lipomu.Prosím o radu jestli se dá vydržet lokální anst.Pan doktor mi zdělil že injekce jsou značně bolestivé.Předem vám děkuji za odpověď. Přeji hezký den. S pozdravem Lenka.V.

Odpověď odborníka:

Myslím, že můžete být zcela bez obav. Místní anestezie dnes používá preparáty, které jsou velmi účinné, nejsou povětšině alergisující a ansetezie je velmi dobrá, až dokonalá. Myslím, že i pro vás výkon bude takto bez další zátěže, která přece při celkové anestezii jistě existuje,

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: