Lipomatóza pankreatu

Dobrý den, paní doktorko, byla mi diagnostikována výše uvedená dianóza, s tím, že mi (internista, gastrolog) z ultrazvuku sdělil, že je možné že budu mít i zvýšený cholesterol. Opravdu to není žádná závažná diagnóza nebo je nutné toto dále přezkoumat?Šla jsem k panu doktorovi kvůli refluxu jícnu, kter přetrvává (Helicid), léčím se s vysokým krevním tlakem (2,5mg) a sníženou funkcí štítné žlázy (50). Mohou snad tyto léky vyvolávat onen tuk na slinivce? Díky moc

Odpověď odborníka:

Dobrý den, závažnost této diagnózy by měl posoudit gastroenterolog na základě ultrazvuku. Její původ bych ale opravdu viděla spíše ve vysoké hladině tuků v krvi, nežli v problému se štítnou žlázou, zejména, když jse štítnice léčená. Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-8 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: