Lipomy

Hezký přeji.Můj manžel má v břichu lipomy velké od 8 cm do 14 cm.Jsou velké a tím je břicho napnuté vyboulené a samé hrboly.Manžel váží 76 kg a břicho je opravdu k jeho hubené postavě nadměrné.Jsem již s toho velmi zoufalá protože ošetřující lékařka jen řekne že to nic není.Můj manžel má velké problémy s močením bolesti v břichu i ve střevech.Na sono výsledek pouze lipomy.Já si myslím že by jej měla poslat na RTG a zjistit opravdu co to je.Lze i si vyčíst že lipom může se spojit i s krevní cévou proto mu i zjistili úbytek krve.Já jsem laik ale o manžela mám opravdu strach.Proto Vás touto cestou prosím o radu co mám dělat.Děkuji s úctou a s pozdravem Hloušková

Odpověď odborníka:

Nemyslím si, že by měl lipom souvislost s úbytkem krve, toho se nebojte. Jinou věcí je, pokud lipomy překáží- ať díky tomu, že jsou na nevhodném místě nebo esteticky- je určitě možné si je nechat na chirurgii odstranit, v tom nevidím problém.
Domluvte se na doporučení k chirurgovi s praktickým lékařem,
S pozdravem,
MUDr. KLímová

MUDr. Nikola Klímová
MUDr. Nikola Klímová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře pro dospělé, Poliklinika Budějovická, Praha 4

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět vedlejších nosních dutin často provází sezónní alergickou rýmu
I při bezezbytkové dietě lze vykouzlit pestrý jídelníček
Články: I při bezezbytkové dietě lze vykouzlit pestrý jídelníček
V rámci léčby některých...
Vyšetření demence
Články: Vyšetření demence
Vyšetření demence je soubor...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Jste těhotná? Pozor na křečové žíly!
Články: Jste těhotná? Pozor na křečové žíly!
Mnoho žen se s nimi setká...
STD - sexuálně přenosné nemoci
Články: STD - sexuálně přenosné nemoci
Sexuálně přenosné nemoci se...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: