Lipomy a lupénka

Dobrý den, prosím vás o radu, objevilo se mi na rukou 5 menších lipomů 1-2 cm, dále na břiše, kolem pupku 4 další a 1 na páteři (slyšel jsem že zde se lipomy odstraňují obtížně, kvůli nervům). Rád bych si je nechal odstranit, ale četl jsem, že nejen po chirurgickém, ale i liposukčním zákroku zůstávají jizvy, nejhorší je že mám lupénku, kůže reaguje na sebemenší podráždění, a tak by jizvy mohli rozpoutat tvorbu lupénky ve velkém i na těchto místech, kde se dosud nevyskytla. Chtěl bych se vás zeptat, jaký zákrok je pro mě vhodnější, a jak velké jizvy zůstávají po liposukčním zákroku? :(

Odpověď odborníka:

Jizvy nejsou velké, ale patrně je vhodnější odstranění lipomu vcelku. Ve vašem případě odstranit jen ty, které obtěžují nebo jsou kosmeticky obtížné. Obraťte se na vaši chirurgii a poraďte se na místě.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: